Evde Ramazan pidesi tarifi yapılışı


Evde Ramazan pidesi tarifi yapılışı : Ev yapımı Ramazan pidesi nasıl yapılır ? Evde Ramazan pidesi pişirme nasıl yapılır ? İşte tüm detaylarıyla evde Ramazan pidesi tarifi :

Evde Ramazan pidesi için malzemeler :

  • 3,5 su bardağıun
  • 1,5 su bardağıılık su
  • 6 gr.yaş maya
  • 1 silme tatlı kaşığıtuz
  • 1 adetyumurta sarısı
  • Yarım su bardağıyoğurt (sulu bir kıvamda)
  • Yarım çay bardağısu
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 su bardağı yulaf kepeği (altı için)
  • İsteğe göre susam ve çörekotu
Evde Ramazan pidesi yapılışı :

Öncelikle hamurumuzu elde etmek için bir kabın içerisine ılık suyu koyup içerisinde yaşmayayı ekleyin ve maya eriyene kadar bir spatula yardımıyla karıştırın.

Başka bir kabın içerisinde unu koyarak ortasında bir çukur oluşturun ve mayalı suyu bu çukura boşaltın. Tuzu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Su tamamen emildikten sonra hamuru un serpilmiş tezgaha alın ve kıvam kazandırmaya başlayın. Hamur ele yapışma kıvamını kaybedinceye kadar bunu yapın ve en son iki top hamur elde edin. Elde ettiğiniz hamur toplarını bir kaba koyarak üzerini bir bezle kapatın ve 2 saat mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru yulaf kepeği serilmiş tezgahta pide şekli vererek açın.

Üzerine sürmek için sulu kıvamdaki yoğurda yumurta sarısını ekleyip bir sürmelik sos elde edin.

Pide şekli verilmiş hamurun üzerine fırça yardımıyla sürün ve üzerine susam ve çörek otu serpin.

Pideyi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 230 derece fırında kontrol ederel pişirin. Kızarmaya başlayan ekmeği fırından alın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.