Evde Kinder Delice yapımı Kinder Delice Tarifi

Evde Kinder Delice yapımı Kinder Delice Tarifi

Hanımlar bildiğiniz gibi Kinder markası yeni bir kek tatlı ürünü Kinder Delice'yi üretti. Biz de kinder deliceyi evde nasıl yaparız nasıl bir tarifle kinder delice yapabiliriz onun üzerine çalıştık.

KEKİ İÇİN;
  • 5 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 buçuk yemek kaşığı nisasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
ŞERBET İÇİN;
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilya
KREMASI İÇİN;
  • 250 g labne ( Bulabilenler mascarpone kullansın)
  • 1 soğuk sıvı krema (20 cl)
  • 3 yem kaşığı pudra şekeri
  • 1 vanilya
ÜSTÜ İÇİN;
  • 150 g bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı nutella

Kinder Delice Pasta Tarifi'nin Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtaların beyaz ve sarisini ayırın, beyazları mixerle köpürtün.
  2. Toz şeker ve sarıları beraber çırpın ve diğer malzemeleri ekleyerek tekrar çırpın.
  3. En son beyazları ilave edin, yavaşça ve bir spatula ile karıştırın ( çok yavaş olsun ki köpükler sönmesin).
  4. 28-20 lik bir kalıbınızı yağlayıp karışımı dökün ve önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede yaklaşık 15 dak pişirin ( kürdan ile kontrol edin, mümkünse fırını açmayın).
  5. Şerbet malzemelerini bir tavaya alıp kaynatın ve soğumaya bırakın.
  6. Krema için öncelikle soğuk kremanızı çırpın, ardından pudra şekeri ve vanilyayı ilave edin en son mascarponeyi ekleyerek katı kıvam alana kadar çırpın.
  7. Kekinizi 2 ye bölün ve soğuk şerbetin yarısı ile alt tabanını ıslatın.
  8. Kremanızı sürün ve diğer taban ile kapatın, şerbetin diğer bölümü ile üstünü ıslatıp dolapta 3 saat bekletin.
  9. Bu arada çikolataları eritin ve pastanın üzerine dokun ve mümkünse 1 gece dolapta bekletin 😊 anlatması uzun oldu ama çok kolay.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.