Nurselle Evin Tadı Kaplumbağa Kurabiye
Nurselle Evin Tadı Kaplumbağa Kurabiye Kanal D ekranlarının sevilen programı Nurselle Evin tadı bugünkü bölümde kaplumbağa kurabiye tarifi paylaşıldı.
250 gr tereyağı
1 cay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Tereyağı, sıvıyağ ve yumurta bir kaba koyulup karıştırılır. Ardından pudra şekeri ve vanilya eklenip krema kıvamına gelene kadar yoğrulur. Daha sonra yavaş yavaş unu eklenip kurabiye kıvamında bir hamur yoğrulur. Hamur yorulduktan sonra üçte biri ayrılıp kakao eklenerek tekrar yoğrulur.
Ardından kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp üzerine elle bastırarak yassı şekli verilir. Daha sonra kürdanla üzerine bastırarak kare kare şekiller verilir. Beyaz hamurdan misket büyüklüğünde toplar yapılır. Ardından kakaolu hamurun alt kısımlarına koyularak kaplumbağa şekli verilir. Damla çikolata ile gözleri yapılır. Sonrasında 180 derece de fırına verilerek 25/30 dakika pişirilir.
250 gr tereyağı
1 cay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Tereyağı, sıvıyağ ve yumurta bir kaba koyulup karıştırılır. Ardından pudra şekeri ve vanilya eklenip krema kıvamına gelene kadar yoğrulur. Daha sonra yavaş yavaş unu eklenip kurabiye kıvamında bir hamur yoğrulur. Hamur yorulduktan sonra üçte biri ayrılıp kakao eklenerek tekrar yoğrulur.
Ardından kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp üzerine elle bastırarak yassı şekli verilir. Daha sonra kürdanla üzerine bastırarak kare kare şekiller verilir. Beyaz hamurdan misket büyüklüğünde toplar yapılır. Ardından kakaolu hamurun alt kısımlarına koyularak kaplumbağa şekli verilir. Damla çikolata ile gözleri yapılır. Sonrasında 180 derece de fırına verilerek 25/30 dakika pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder