Nurselle Evin Tadı Gülenyüz Poğaçası

Nurselle Evin Tadı Gülenyüz Poğaçası 5 Aralık 2017 tarihli Nurselle Evin Tadı programında gülenyüz poğaçası tarifi verildi.

Hamuru İçin;

1 paket instant maya
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz seker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üzeri İçin;

2 yumurta sarısı

Süslemek İçin;

Dilimlenmiş zeytin
Domates
Maydanoz

Maya ve ılık süt bir kaba koyulup karıştırılır. Ardından seker, yağ ve tuz eklenip tekrar karıştırılır. Sonrasında yavaş yavaş un eklenip hamur yoğrulur. Daha sonra 40-45 dakika mayalandırılır. Ardından mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Üzerlerine hafif bastırılıp şekli verilir. Daha sonra yumurta sarısı sürülüp Zeytinle göz, domatesle ağız, maydanozla sac yapılır. 180 derece de fırına verilerek 30-35 dakika pişirilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kusturmalı Boşnak Saksosu Nedir Nasıl Yapılır

Bekaret bozma kızlık bozma kızlık zarı delme nasıl yapılır?

Boşnak saksosu nasıl yapılır