9 Aralık 2017 Ardanın Mutfağı Vişneli Bohça Kurabiye

9 Aralık 2017 Ardanın Mutfağı Vişneli Bohça Kurabiye 
TV8'de yayınlanan Ardanın Mutfağı bugünkü bölümde vişneli bohça kurabiye tarifi izleyiciyle paylaşıldı.

Malzemeler;

Hamuru için;
3 su bardağı un 
1 tatlı kabartma tozu 
½ su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
250 gr tereyağı / oda sıcaklığında
İçi için;
Vişne reçeli
1 avuç file badem
Üzeri için;
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Bir karıştırma kabının içerisinde unu, kabartma tozunu ve pudra şekerini kendi içerisinde karıştırın. Ardından oda sıcaklığındaki tereyağını ve yoğurdu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek kadar yoğurun. Fazla yoğurup yağının kendini salmasına izin vermeyin. Hamurunuz kıvamını bulduğunda ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bir bezeye elinizle kare formunda şekil verin ve orta kısmına bir tatlı kaşığı vişne reçeli koyup dört kenarından kapatarak bohça şeklini verin. Tüm hamura bu işlemi uyguladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 – 20 dakika pişirin. Pişen kurabiyelerinizi soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kusturmalı Boşnak Saksosu Nedir Nasıl Yapılır

Bekaret bozma kızlık bozma kızlık zarı delme nasıl yapılır?

Boşnak saksosu nasıl yapılır