6 Aralık 2017 Nurselle Evin Tadı Sarılı Burma Tatlısı

6 Aralık 2017 Nurselle Evin Tadı Sarılı Burma Tatlısı

Kanal D ekranlarında yayınlanan Nurselle Evin Tadı bugünkü bölümünde sarılı burma tatlısı tarifi paylaşıldı. İşte malzemeleri ve yapılışı işe sarılı burma tatlısı tarifi :
Hamuru İçin

Yarım kilo un
3 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 cay bardağı süt
1 cay bardağı zeytinyağı
Bir çimdik tuz

İçi İçin;

3 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 cay kasığı tarçın
Yarım cay bardağı toz seker

Şerbeti İçin;

3 su bardağı toz seker
2,5 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu

Üzeri İçin;
3 yemek kaşığı sade yağ
Yarım cay bardağı zeytinyağı

Şerbeti için su ve şeker bir tencereye koyulup kaynatılır. Ardından soğuması için bir kaba alınır.
Hamuru için un bir kaba koyulur. Üzerine yumurta, yoğurt sirke ve diğer malzemeler eklenip hamur yoğrulur. Mandalina büyüklüğünde bezeler ayrılıp üzeri kapatılarak en az yarım saat dinlendirilir. Başka bir kapta ceviz, tarçın ve toz seker karıştırılır. Sonrasında dinlenen hamur açılıp cevizli karışım serpilir. Daha sonra her iki tarafından yavaş yavaş büzüştürülür. Bütün hamurlar bu şekilde hazırlanıp tepsiye rulo seklinde sarılır. Son beze düz bir şekilde açılıp üzerine kapatılır. Sade yağ ve zeytinyağı bir tavada eritilir. Tatlının üzerine dökülüp 180 derece de fırına verilerek 25 dakika pişirilir. Piştikten sonra soğuk şerbet dökülerek şerbetlenir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kusturmalı Boşnak Saksosu Nedir Nasıl Yapılır

Bekaret bozma kızlık bozma kızlık zarı delme nasıl yapılır?

Boşnak saksosu nasıl yapılır