24 Aralık 2017 Arda ile Omuz Omuza Bülent Şakrak
24 Aralık 2017 Arda ile Omuz Omuza Bülent Şakrak
Tv8 ekranlarında her pazar yayınlanan Arda ile Omuz Omua bu haftaki bölümün konuğu oyuncu Bülent Şakrak oldu.
Bülent Şakrak ile şef Arda Türkmen sebze eşliğinde tavuk dolgulu krep tarifi için keyifli bir yarış yaptı.
Tv8 ekranlarında her pazar yayınlanan Arda ile Omuz Omua bu haftaki bölümün konuğu oyuncu Bülent Şakrak oldu.
Bülent Şakrak ile şef Arda Türkmen sebze eşliğinde tavuk dolgulu krep tarifi için keyifli bir yarış yaptı.
Malzemeler
İç Harç için;
200 gr tavuk but
5 adet mantar
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı krema
İç Harç için;
200 gr tavuk but
5 adet mantar
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı krema
Krep için;
2 adet yumurta�
½ su bardağı süt�
½ su bardağı pancar turşusu suyu
�1 tutam tuz�
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı – 75 gr. �
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
2 adet yumurta�
½ su bardağı süt�
½ su bardağı pancar turşusu suyu
�1 tutam tuz�
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı – 75 gr. �
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Sebze Tempura Harcı için;
1 su bardağı un
1 şişe soda
1 paket kabarma tozu
1 tutam tuz
1 tutam ak biber
1 tutam toz sarımsak
1 su bardağı un
1 şişe soda
1 paket kabarma tozu
1 tutam tuz
1 tutam ak biber
1 tutam toz sarımsak
Sebzeler için;
¼ adet kabak
¼ adet patlıcan
¼ adet dolmalık kırmızı biber
¼ adet dolmalık sarı biber
¼ adet havuç
¼ adet kabak
¼ adet patlıcan
¼ adet dolmalık kırmızı biber
¼ adet dolmalık sarı biber
¼ adet havuç
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı
Ayçiçek yağı
Bağlamak için;
Frenk Soğan
Frenk Soğan
Hazırlanışı;
Tavanızı ocağa alın ve ısıtın, bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip tavukları içerisine ekleyip pişirmeye başlayın.
Soğanları kesme tahtasına alın ve küçük yemeklik doğrayın.
Ardından mantarları da mümkün olduğu kadar küçük küçük doğrayın.
Ara sıra tavukları karıştırın.
Diğer tarafta krep hamuru için bir karıştırma kabı içerisinde pancar turşusu suyu, süt ve yumurtayı çırpıp erimiş tereyağını yavaş yavaş bu karışıma dökerek çırpmaya devam edin, tuz ile tatlandırın.
Arada tavadaki tavukları kontrol ederek karıştırın.
Krep hamurunun ununu ilave edip unlarda topaklanma kalmayacak şekilde iyice çırpın.
Tavadaki pişen tavuklara soğanları ilave edip karıştırın ve pişirmeye devam edin.
Krep tavasının altını açıp ısınmaya bırakın.
Havlu peçeteden tokmak yapın ve kenara alın.
Tavuk soğan karışımınızı tuz ile tatlandırın.
İki diş sarımsağı ince ince doğrayın ve tavukların olduğu tavaya aktarıp karıştırın.
Krep tavası iyice ısındıktan sonra bir parça zeytinyağı dökün ve havlu tokmakla iyice yayın. Kepçe yardımı ile hazırladığınız krep harcını ince bir kat olacak şekilde tavanın her yerine yayın.
Tavukla beraber hafif yumuşamaya başlayan soğanların üzerine mantarları ilave edin.
Krepin bir tarafı piştiğinde diğer tarafını çevirin ve pişirmeye devam edin.
Krepin ilki iyi olmaz o yüzden onu kenara ayırın ve yeniden krep tavanızı yağlayıp havlu kağıttan yaptığınız tokmakla yayıp kepçe ile krep hamurunu tavaya ince bir kat dökün.
Tavuklu karışıma 1 tatlı kaşığı hardal bir çay kaşığı zerdeçal ve üzerine 2 yemek kaşığı krema ilave edip ateşin altını kısıp karıştırarak pişmeye bırakın.
Bir tarafı pişen krepi yenden ters çevirip pişirin.
Diğer tarafta tempura için sebzeleri tahtaya alıp sebzeleri ince şeritler şeklinde doğrayın.
Bu arada pişen krepi kenara alıp, ikinci ve üçüncü krepi de aynı şekilde hazırlayın.
Tempura hamuru için bir bardak una bir şişeden bir parmak eksik soda, 1 paket kabartma tozu, ak biber ve toz sarımsak ekleyip karıştırarak harç oluşturun.
Tenceredeki kızartma yağının altını açıp ısınmaya bırakın.
Sebzeleri bu harcın içerisine atıp her yerini bulayın.
Derin yağda kızartın.
Kızaran sebzeleri peçete olan bir tabağa aktarıp fazla yağından arındırın.
Hazır olan kreplerin orta kısmına iç harçtan koyun.
Bohça şeklinde kapatıp frenk soğan ile bağlayın.
Tabağınızın iki tarafına tavuk dolgulu kreplerden yerleştirin orta kısmına da kızarmış tempura sebzelerden ekleyip servis edin.
Tavanızı ocağa alın ve ısıtın, bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip tavukları içerisine ekleyip pişirmeye başlayın.
Soğanları kesme tahtasına alın ve küçük yemeklik doğrayın.
Ardından mantarları da mümkün olduğu kadar küçük küçük doğrayın.
Ara sıra tavukları karıştırın.
Diğer tarafta krep hamuru için bir karıştırma kabı içerisinde pancar turşusu suyu, süt ve yumurtayı çırpıp erimiş tereyağını yavaş yavaş bu karışıma dökerek çırpmaya devam edin, tuz ile tatlandırın.
Arada tavadaki tavukları kontrol ederek karıştırın.
Krep hamurunun ununu ilave edip unlarda topaklanma kalmayacak şekilde iyice çırpın.
Tavadaki pişen tavuklara soğanları ilave edip karıştırın ve pişirmeye devam edin.
Krep tavasının altını açıp ısınmaya bırakın.
Havlu peçeteden tokmak yapın ve kenara alın.
Tavuk soğan karışımınızı tuz ile tatlandırın.
İki diş sarımsağı ince ince doğrayın ve tavukların olduğu tavaya aktarıp karıştırın.
Krep tavası iyice ısındıktan sonra bir parça zeytinyağı dökün ve havlu tokmakla iyice yayın. Kepçe yardımı ile hazırladığınız krep harcını ince bir kat olacak şekilde tavanın her yerine yayın.
Tavukla beraber hafif yumuşamaya başlayan soğanların üzerine mantarları ilave edin.
Krepin bir tarafı piştiğinde diğer tarafını çevirin ve pişirmeye devam edin.
Krepin ilki iyi olmaz o yüzden onu kenara ayırın ve yeniden krep tavanızı yağlayıp havlu kağıttan yaptığınız tokmakla yayıp kepçe ile krep hamurunu tavaya ince bir kat dökün.
Tavuklu karışıma 1 tatlı kaşığı hardal bir çay kaşığı zerdeçal ve üzerine 2 yemek kaşığı krema ilave edip ateşin altını kısıp karıştırarak pişmeye bırakın.
Bir tarafı pişen krepi yenden ters çevirip pişirin.
Diğer tarafta tempura için sebzeleri tahtaya alıp sebzeleri ince şeritler şeklinde doğrayın.
Bu arada pişen krepi kenara alıp, ikinci ve üçüncü krepi de aynı şekilde hazırlayın.
Tempura hamuru için bir bardak una bir şişeden bir parmak eksik soda, 1 paket kabartma tozu, ak biber ve toz sarımsak ekleyip karıştırarak harç oluşturun.
Tenceredeki kızartma yağının altını açıp ısınmaya bırakın.
Sebzeleri bu harcın içerisine atıp her yerini bulayın.
Derin yağda kızartın.
Kızaran sebzeleri peçete olan bir tabağa aktarıp fazla yağından arındırın.
Hazır olan kreplerin orta kısmına iç harçtan koyun.
Bohça şeklinde kapatıp frenk soğan ile bağlayın.
Tabağınızın iki tarafına tavuk dolgulu kreplerden yerleştirin orta kısmına da kızarmış tempura sebzelerden ekleyip servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder