2 Aralık 2017 Ardanın Mutfağı Çikolatalı Fındık Kreması Dolgulu Ekmek
2 Aralık 2017 Ardanın Mutfağı Çikolatalı Fındık Kreması Dolgulu Ekmek
Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
75 gr tereyağı
1 paket kuru maya
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1-2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
75 gr tereyağı
1 paket kuru maya
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1-2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
Fırın Kabını Yağlamak için;
2 yemek kaşığı tereyağı / oda sıcaklığında
2 yemek kaşığı tereyağı / oda sıcaklığında
İçi için;
11 tatlı kaşığı çikolatalı fındık kreması
11 tatlı kaşığı çikolatalı fındık kreması
Üzeri için;
50 gr tereyağı / eritilmiş
50 gr tereyağı / eritilmiş
Süslemek için;
Çikolata sos
Pudra şekeri
Çikolata sos
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Küçük bir sos tenceresini ocağa alın ve içerisine süt, şeker ve tereyağını alın. Ocağın altını açıp karıştırarak sadece yağın ve şekerin erimesini sağlayın. Hazırladığınız bu karışımı geniş bir yoğurma kabına aktarın ve ısısı ılındıktan sonra üzerine yumurta, vanilya, maya ilave edip karıştırın. Unu tüm sıvı karışımın olduğu karışıma yavaş yavaş yoğurarak ilave edin. Oldukça ele yapışan kıvamda olan bu hamuru elinizi Ayçiçek yağı ile yağlayarak pürüzsüz, parlak bir hamur olana kadar yaklaşık 2-3 dakika yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru yağlı bir kabın içerisine alıp üzerini streçledikten sonra 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
İki katına kadar hacmi artan hamurunuzu 11 eşit parçaya ayırıp bu parçalardan bezeler oluşturun. Yuvarlak formdaki fırın kabınızın her tarafını tereyağı ile yağlayın.
Bezelerinizi hafif unlu bir tezgahta eliniz ile çay tabağı büyülüğünde açın. Ortasına bir tatlı kaşığı çikolatalı fındık kremasından koyup kapatın. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde fırın kabınıza yerleştirin. Bütün bezeleri bu şekilde hazırladıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve bir bez örtüp yarım saat daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
Pişen ekmeklerinizi hafif ılıdıktan sonra üzerine çikolata sos ve pudra şekeri dökerek servis edin.
Küçük bir sos tenceresini ocağa alın ve içerisine süt, şeker ve tereyağını alın. Ocağın altını açıp karıştırarak sadece yağın ve şekerin erimesini sağlayın. Hazırladığınız bu karışımı geniş bir yoğurma kabına aktarın ve ısısı ılındıktan sonra üzerine yumurta, vanilya, maya ilave edip karıştırın. Unu tüm sıvı karışımın olduğu karışıma yavaş yavaş yoğurarak ilave edin. Oldukça ele yapışan kıvamda olan bu hamuru elinizi Ayçiçek yağı ile yağlayarak pürüzsüz, parlak bir hamur olana kadar yaklaşık 2-3 dakika yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru yağlı bir kabın içerisine alıp üzerini streçledikten sonra 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
İki katına kadar hacmi artan hamurunuzu 11 eşit parçaya ayırıp bu parçalardan bezeler oluşturun. Yuvarlak formdaki fırın kabınızın her tarafını tereyağı ile yağlayın.
Bezelerinizi hafif unlu bir tezgahta eliniz ile çay tabağı büyülüğünde açın. Ortasına bir tatlı kaşığı çikolatalı fındık kremasından koyup kapatın. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde fırın kabınıza yerleştirin. Bütün bezeleri bu şekilde hazırladıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve bir bez örtüp yarım saat daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
Pişen ekmeklerinizi hafif ılıdıktan sonra üzerine çikolata sos ve pudra şekeri dökerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder