16 Aralık 2017 Ardanın Mutfağı Halka Tatlı
16 Aralık 2017 Ardanın Mutfağı Halka Tatlı
Halka tatlı tarifi ile sizde evinizde pastane kalitesinde halka tatlılar yapabileceksiniz. Tv8'de yayınlanan Ardanın Mutfağı bugünkü bölümde verilen halka tatlı tarifi tüm deaylarıyla aşağıdadır. İşte evde halka tatlı tarifi :
Halka tatlı tarifi ile sizde evinizde pastane kalitesinde halka tatlılar yapabileceksiniz. Tv8'de yayınlanan Ardanın Mutfağı bugünkü bölümde verilen halka tatlı tarifi tüm deaylarıyla aşağıdadır. İşte evde halka tatlı tarifi :
Malzemeler
3 su bardağı su
100 gr margarin
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
3 su bardağı su
100 gr margarin
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Kızartmak İçin;
Ayçiçek Yağı
Ayçiçek Yağı
Şerbeti İçin;
4 su bardağı su
4,5 su bardağı toz şeker
5 – 6 damla limon suyu
4 su bardağı su
4,5 su bardağı toz şeker
5 – 6 damla limon suyu
Süslemek İçin;
Toz Antep Fıstığı
Toz Antep Fıstığı
Hazırlanışı;
Bir tencere içerisine şeker ve suyu koyup 30 dakika kaynatın. Ardından 1 limon dilimi ekleyip soğumaya bırakın.
Bir tencereye margarin ve suyu koyup tencerenin altını açın, yağ eridiğinde unu içerisine eleyerek ilave edin. Şeker ve tuzu da ilave edip karıştırın ve ortalama 10 dakika pişirin. Pişen hamurun altını kapatın ancak kabuk bağlamaması için sürekli karıştırmaya devam edin. Bu sayede hamurunuz soğumaya başladığında içerisine yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın. Yumurtaları iyice yedirdikten sonra içerisine nişasta ve irmiği ilave edip karıştırın. Hazır olan hamurunuzu tırtıklı uç takılı olan sıkma torbanıza alın.
Bir tencerenin içerisine bolca yağ koyun ve yağ soğukken sıkma torbasındaki hamuru halka şeklinde sıkın. Ardından ocağın altını açıp kısık ateşte tatlının altın sarısı rengini alana kadar pişmesini sağlayın. Pişen tatlınızı soğuk şerbete aktarın ve sonrasında toz fıstık serperek servis edin.
Bir tencere içerisine şeker ve suyu koyup 30 dakika kaynatın. Ardından 1 limon dilimi ekleyip soğumaya bırakın.
Bir tencereye margarin ve suyu koyup tencerenin altını açın, yağ eridiğinde unu içerisine eleyerek ilave edin. Şeker ve tuzu da ilave edip karıştırın ve ortalama 10 dakika pişirin. Pişen hamurun altını kapatın ancak kabuk bağlamaması için sürekli karıştırmaya devam edin. Bu sayede hamurunuz soğumaya başladığında içerisine yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın. Yumurtaları iyice yedirdikten sonra içerisine nişasta ve irmiği ilave edip karıştırın. Hazır olan hamurunuzu tırtıklı uç takılı olan sıkma torbanıza alın.
Bir tencerenin içerisine bolca yağ koyun ve yağ soğukken sıkma torbasındaki hamuru halka şeklinde sıkın. Ardından ocağın altını açıp kısık ateşte tatlının altın sarısı rengini alana kadar pişmesini sağlayın. Pişen tatlınızı soğuk şerbete aktarın ve sonrasında toz fıstık serperek servis edin.

Yorumlar
Yorum Gönder