12 Aralık 2017 Kanal D Nurselle Evin Tadı Arnavut Böreği
12 Aralık 2017 Kanal D Nurselle Evin Tadı Arnavut Böreği
Kanal D ekranlarında yayınlanan Nurselle Evin Tadı 12 Aralık 2017 tarihli bölümünde Arnavut böreği tarifi paylaşıldı.
Arnavut Böreği tarifi malzemeleri ve yapılışı burada.
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
İç harcı için
3 adet havuç
4 sap pırasa
3 adet patates
200 gr beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Hamurları Açmak İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 cay bardağı sıvıyağ
Üzeri İçin;
Susam
Çörekotu
Hamuru için, su bir kaba koyulur. Üzerine tuz ve sirke eklenip karıştırılır. Daha sonra yavaş yavaş unu eklenip hamur yoğrulur. Sonrasında hamur 2 parçaya ayrılıp her bir parçadan 9 beze yapılarak toplamda 18 beze hazırlanır. Ardından bir kaba dizilip kolay açılabilmesi için dinlendirilir. Diğer tarafta iç harcı için pırasalar küçük küçük doğranıp kavrulur. Ardından havuç ve patatesin kabukları soyulup rendelendikten sonra pırasaya eklenerek birlikte pişirilir. Piştikten sonra soğuması için bir kaba alınır. Soğuduktan sonra peyniri ve baharatları eklenip karıştırılır. Hamur dinlendikten sonra araları yağlanarak her bir hamur tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. 9 katlı iki hamur elde edilir. Aralarına eritilmiş tereyağı ve sıvıyağdan sürülür. Daha sonra 9 hamur tekrar tepsi boyutu seklinde açılıp tepsiye yanlarından sarkacak şekilde yerleştirilir. Üzerine hazırlanan iç harç koyulur. Diğer hamur da açılıp üzerine kapatılır. Yanlarından sarkan kısımlar bükülerek üzerine kapatılır. Üzerine yağ sürülüp susam ve çörekotu serpilerek 200 derecede pişirilir.
Kanal D ekranlarında yayınlanan Nurselle Evin Tadı 12 Aralık 2017 tarihli bölümünde Arnavut böreği tarifi paylaşıldı.
Arnavut Böreği tarifi malzemeleri ve yapılışı burada.
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
İç harcı için
3 adet havuç
4 sap pırasa
3 adet patates
200 gr beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Hamurları Açmak İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 cay bardağı sıvıyağ
Üzeri İçin;
Susam
Çörekotu
Hamuru için, su bir kaba koyulur. Üzerine tuz ve sirke eklenip karıştırılır. Daha sonra yavaş yavaş unu eklenip hamur yoğrulur. Sonrasında hamur 2 parçaya ayrılıp her bir parçadan 9 beze yapılarak toplamda 18 beze hazırlanır. Ardından bir kaba dizilip kolay açılabilmesi için dinlendirilir. Diğer tarafta iç harcı için pırasalar küçük küçük doğranıp kavrulur. Ardından havuç ve patatesin kabukları soyulup rendelendikten sonra pırasaya eklenerek birlikte pişirilir. Piştikten sonra soğuması için bir kaba alınır. Soğuduktan sonra peyniri ve baharatları eklenip karıştırılır. Hamur dinlendikten sonra araları yağlanarak her bir hamur tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. 9 katlı iki hamur elde edilir. Aralarına eritilmiş tereyağı ve sıvıyağdan sürülür. Daha sonra 9 hamur tekrar tepsi boyutu seklinde açılıp tepsiye yanlarından sarkacak şekilde yerleştirilir. Üzerine hazırlanan iç harç koyulur. Diğer hamur da açılıp üzerine kapatılır. Yanlarından sarkan kısımlar bükülerek üzerine kapatılır. Üzerine yağ sürülüp susam ve çörekotu serpilerek 200 derecede pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder