Nurselle Evin Tadı Şef Özgür Macar Gulaşı Tarifi

Nurselle Evin Tadı Şef Özgür Macar Gulaşı Tarifi

Kanal D'de yayınlanan Nurselle Evin tadı programının 1 Kasım 2017 tarihli bölümünde Şef Özgür Macar Gulaşı tarifi hazırladı. İşte Macar Gulaşı tarifi :

1 kilo dana kuşbaşı et
5 adet kuru soğan
1 yk toz şeker
4 yk un
2 yk zeytinyağı
2 yk tereyağı

Üzeri İçin;

Süzme yoğurt
1 adet kapya biber

Kuşbaşı et bir kaba alınır. Üzerine zeytinyağı ve un koyulup karıştırılır. Daha sonra bir tencere de çok az su ile pişirilir.
Piştikten sonra bir kaba alınır. Aynı tencerede soğanlar iri iri doğranıp çok az su, tuz ve şeker atılarak kavrulur. Ardından pişen et eklenip tekrar su ile pişirilir. Biraz piştikten sonra tereyağı eklenir. ( Bu yemeğin suyu aynı zamanda gravy sos olarak kullanılır.) Servis sırasında üzerine yoğurt ve küçük şekilde doğranmış kapya biber koyulur. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kusturmalı Boşnak Saksosu Nedir Nasıl Yapılır

Bekaret bozma kızlık bozma kızlık zarı delme nasıl yapılır?

Boşnak saksosu nasıl yapılır