4 Kasım 2017 Ardanın Mutfağı Muzlu İrmik Tatlısı
4 Kasım 2017 Ardanın Mutfağı Muzlu İrmik Tatlısı
Bugünkü Ardanın Mutfağı programında verilen muzlu irmik tatlısı tarifinin tüm detayları aşağıdadır.
Bugünkü Ardanın Mutfağı programında verilen muzlu irmik tatlısı tarifinin tüm detayları aşağıdadır.
Malzemeler;
1 litre süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sütlü damla çikolata
1 adet muz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı fındık – dövülmüş
1 litre süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sütlü damla çikolata
1 adet muz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı fındık – dövülmüş
Üzeri için;
1 adet muz
Çikolata sos
1 adet muz
Çikolata sos
Hazırlanışı;
1 adet muzu ezin.
Muz, süt, irmik ve toz şekeri tencereye alın ve ocağa almadan bir tur karıştırın.
Ardından ocağa alın ve kısık ateşte katılaşana kadar devamlı karıştırın.
Kıvamını bulduktan sonra önce tereyağını ardından sütlü damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Dövülmüş fındığı ilave ettikten sonra ocaktan alın.
Kabınızın ortasına küçük bir kase koyun ve suyla hafif ıslatın.
Bir kepçe yardımıyla hazırladığınız irmikli tatlıyı kaba aktarın ve üzerini streçleyip bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün kabından çıkartın ve ortadaki çukur kısmını muz dilimleri ve çikolatayla süsleyin.
1 adet muzu ezin.
Muz, süt, irmik ve toz şekeri tencereye alın ve ocağa almadan bir tur karıştırın.
Ardından ocağa alın ve kısık ateşte katılaşana kadar devamlı karıştırın.
Kıvamını bulduktan sonra önce tereyağını ardından sütlü damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Dövülmüş fındığı ilave ettikten sonra ocaktan alın.
Kabınızın ortasına küçük bir kase koyun ve suyla hafif ıslatın.
Bir kepçe yardımıyla hazırladığınız irmikli tatlıyı kaba aktarın ve üzerini streçleyip bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün kabından çıkartın ve ortadaki çukur kısmını muz dilimleri ve çikolatayla süsleyin.

Yorumlar
Yorum Gönder