27 Kasım 2017 Nurselle Evin Tadı Gazete Baklavası

27 Kasım 2017 Nurselle Evin Tadı Gazete Baklavası

Kanal D ekranlarının ilgiyle izlenen yemek tarifleri programı Nurselle Evin tadı bugünkü bölümde Sivas yöresinden gazete baklavası tarifi paylaşıltı. Gazete Baklavası malzemeleri ve yapılışı ile sitemizde yer almaktadır.

Hamuru İçin;

2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi İçin;

3 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Üzeri İçin;

3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ

Şerbeti İçin;

3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
2 adet limon tuzu
Bir kaç damla limon suyu

Hamurları Açmak İçin;

Nişasta

Hamuru için, yumurta, sirke, yağ, su, kabartma tozu ve tuz bir kaba koyulup karıştırılır. Daha sonra yavaş yavaş unu eklenerek hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur 8 bezelye ayrılıp 10-15 dakika kadar dinlendirilir. Diğer tarafta şerbeti için, su ve şeker bir tencereye koyulup kaynatılır. İyice kaynadıktan sonra üzerine limon tuzu ve limon suyu eklenip, 1-2 dakika daha kaynatılarak soğumaya alınır. Hamur dinlendikten sonra ince bir şekilde açılır. Açılan hamur oklavaya sarılarak büzülür. Sonrasında bir parşömen kâğıt üzerine alınarak oklavadan çıkarılır. Bütün hamurlar bu şekilde hazırlanıp biraz kuruduktan sonra içerisine ceviz serpilip parşömen kâğıt yardımıyla rulo şeklinde sarılır. Daha sonra sarılan hamurlar 3 parmak kalınlığında kesilip tepsiye dizilir. Tereyağı bir tavada eritilir. Yanmaması için içerisine sıvıyağ eklenir. Daha sonra hazırlanan baklavaları üzerine bu yağ sürülüp üzeri kızarana kadar 180 derece sonra 200 derece ye alınarak yarım saat 40 dakika pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılıp 1-2 dakika sonra üzerine soğuk şerbet dökülerek şerbetlenir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kusturmalı Boşnak Saksosu Nedir Nasıl Yapılır

Bekaret bozma kızlık bozma kızlık zarı delme nasıl yapılır?

Boşnak saksosu nasıl yapılır