14 Kasım 2017 Nurselle Evin Tadı Kolay Profiterol
14 Kasım 2017 Nurselle Evin Tadı Kolay Profiterol
Kreması İçin;
2,5 su bardağı sut
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Çikolata Sosu İçin;
2 paket krema
4 paket bitter çikolata
Milföy hamurları çay bardağı ile kesilir. Kesilen hamurlar yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilerek 180 derece de fırına verilerek pişirilir. Bu sırada kreması için tüm malzemeler bir tencereye koyulup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Piştikten sonra soğutulur. Diğer tarafta pişen hamurlar ortadan ikiye kesilir. Kesilen iki hamurun arasına soğuyan kremadan koyulup bir tabağa alınır. Başka bir yerde krema ve çikolata bir tavaya koyulup pişirilerek çikolata sosu hazırlanır. Hazırlanan çikolatalı sos milföylerin üzerine dökülerek servis edilir.
Kreması İçin;
2,5 su bardağı sut
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Çikolata Sosu İçin;
2 paket krema
4 paket bitter çikolata
Milföy hamurları çay bardağı ile kesilir. Kesilen hamurlar yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilerek 180 derece de fırına verilerek pişirilir. Bu sırada kreması için tüm malzemeler bir tencereye koyulup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Piştikten sonra soğutulur. Diğer tarafta pişen hamurlar ortadan ikiye kesilir. Kesilen iki hamurun arasına soğuyan kremadan koyulup bir tabağa alınır. Başka bir yerde krema ve çikolata bir tavaya koyulup pişirilerek çikolata sosu hazırlanır. Hazırlanan çikolatalı sos milföylerin üzerine dökülerek servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder