Anne Cangası Tarifi Eti Canga Tarifi

Anne Cangası Tarifi Eti Canga Tarifi Eti Canga çikolatasını bu kolay tarifle evde yapabilir ve çocuklarınıza veya misafirlerinize ikram edebilirsiniz. İşte anne cangası tarifi : Eti Canga tarifi için malzemeler :

Önce karamel yapımı için
  • 225 gr su
  • 315 gr toz şeker
  • 200 gr krema (kutu süt kreması)
Su ve şekeri orta ateşte ocağa alıp su çekilip şeker karamelize olana kadar karıştırıyoruz. Ocağı Kahverengi olan şekere hemen kremayı ilave ederek karıştırıyoruz ve köpürme duruncaya kadar karıştırın. Köpürme durduğunda ocağı kapatın ve karışımı iyice büyünleşinceye kadar karıştırın. Karamelimiz hazır.

Şimdi çikolata kaplaması için çikolata sosu için :

 1 yemek kaşığı buğday nişastası
• 2 yemek kaşığı kakao
• 2 su bardağı süt
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• yarım su bardağı bitter çikolata (küvertür olursa daha iyi olur)
Yapılışı:
1. Nişasta, kakao ve toz şekeri sos tenceresine alın.
2. Üzerine azar azar sütü ilave ederek topak kalmayıncaya kadar çırpın.
3. Ocağı açın, orta ateşte sos kıvam alıncaya kadar pişirin.
4. Kıvam alan sosa çikolata ve tereyağını ekleyerek ocaktan alın.
5. Çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
6. Çikolata eridikten sonra kabuk bağlamamsı için ara sıra karıştırarak soğutun.
7. İsterseniz soğuduktan sonra kullanabilirsiniz isterseniz de kapaklı bir kavanoza koyarak buzdolabında 3 gün kadar muhafaza edin.
Şimdi sıra Eti Cangayı hazırlamaya geldi :
Öncelikle eti canga boyutunda ya da isterseniz farklı boyutlarda kalıplara ihtiyacımız var. Kabın içerisine karameli döküyoruz. Kabuğu soyulmuş yer fıstıklarını düzsenli bir şekilde içerisine batırıyoruz ve son olarak çikolata sosu dökerek eti cangayı hazırlamış oluyoruz. Bozdolabından bir süre beklettikten sonra tüketilebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kusturmalı Boşnak Saksosu Nedir Nasıl Yapılır

Bekaret bozma kızlık bozma kızlık zarı delme nasıl yapılır?

Boşnak saksosu nasıl yapılır