28 Ekim 2017 Ardanın Mutfağı Tarifleri
28 Ekim 2017 Ardanın Mutfağı Tarifleri
Tv8 ekranlarının beğeniyle takip edilen yemek tarifleri programı Ardanın Mutfağı 28 Ekim2017 tarihli bölümünde kiş tabanlı pizza, üzümlü kurabiye, panelenmiş keçi peynirli salata tarifleri paylaşıldı.
Kuru Üzümlü Kurabiye
Malzemeler;
250 gr tereyağı – oda sıcaklığında
3 adet yumurta – birisinin sarısı üzeri için ayırılacak
1 su bardağı toz şeker
1 paket toz vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1,5 su bardağı kuru üzüm
6 su bardağı un
Malzemeler;
250 gr tereyağı – oda sıcaklığında
3 adet yumurta – birisinin sarısı üzeri için ayırılacak
1 su bardağı toz şeker
1 paket toz vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1,5 su bardağı kuru üzüm
6 su bardağı un
Hazırlanışı;
Geniş bir karıştırma kabında tereyağı, toz şekeri ve yumurtaları bir mikser yardımı ile şeker hafif eriyene kadar çırpın.
Ardından kuru üzüm, toz vanilya ve limon kabuğunu da ekleyip karıştırın.
Bu karışıma un ve kabartma tozunu eledikten sonra yavaş yavaş ekleyin, ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde hamuru dört parçaya ayırın.
Her bir dört parçayı da 2 parmak kalınlığında rulo olacak şekilde açın.
Bu ruloları üç parmaklık mesafeler aralığında dilimleyin ve fırın tepsinize dizin.
Üzerlerine son olarak ayırdığımız yumurta sarısını sürüp, çatal ile hafif çizerek şekil verdikten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkartıp bir süre dinlendirip kendini toparlamasını sağlayıp ılık veya soğuk servis edin.
Geniş bir karıştırma kabında tereyağı, toz şekeri ve yumurtaları bir mikser yardımı ile şeker hafif eriyene kadar çırpın.
Ardından kuru üzüm, toz vanilya ve limon kabuğunu da ekleyip karıştırın.
Bu karışıma un ve kabartma tozunu eledikten sonra yavaş yavaş ekleyin, ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde hamuru dört parçaya ayırın.
Her bir dört parçayı da 2 parmak kalınlığında rulo olacak şekilde açın.
Bu ruloları üç parmaklık mesafeler aralığında dilimleyin ve fırın tepsinize dizin.
Üzerlerine son olarak ayırdığımız yumurta sarısını sürüp, çatal ile hafif çizerek şekil verdikten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkartıp bir süre dinlendirip kendini toparlamasını sağlayıp ılık veya soğuk servis edin.
Sonraki Tarif : Paneli keçi peynirli salata
Paneli Keçi Peynirli Salata
Malzemeler;
2 – 3 avuç akdeniz yeşilliği
2 adet şeftali
1 avuç çiğ badem
Malzemeler;
2 – 3 avuç akdeniz yeşilliği
2 adet şeftali
1 avuç çiğ badem
Panelenmiş Keçi Peyniri İçin;
5 dilim keçi peyniri
2 yumurta beyazı
1 su bardağı yulaf
½ su bardağı toz antep fıstığı
5 dilim keçi peyniri
2 yumurta beyazı
1 su bardağı yulaf
½ su bardağı toz antep fıstığı
Ayçiçek yağı – kızartmak için
Sosu İçin;
2 yemek kaşığı hardal
1 adet limon suyu
4 – 5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı hardal
1 adet limon suyu
4 – 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı;
Tüm yeşillikleri iyice sirkeli suda yıkayıp ardından kuruması için kenara alın.
Bir tencereye keçi peynirini kızartmak için ayçiçek yağı koyup ocakta ısınmaya bırakın.
Pane için olan yulaf ve antep fıstığını robottan geçirip toz haline getirin.
Keçi peynirlerine elinizle yuvarlak bir form kazandırın.
Yumurta beyazlarını çırpın ve keçi peynirlerini toz haline getirdiğiniz yulaf ve antep fıstığı karışımına bulayıp iyice ısınan yağda kızartın.
Fazla yağını atması için bir havlu kağıdın üzerine alın.
İzli tavanızı ocağa alın ve yüksek ateşte iyice ısıtın.
Şeftalilerin orta çekirdeklerini çıkarttıktan sonra elma dilimi doğrayın.
Bu dilimlerin iki tarafını da izli tavanızda hafif karamelize ederek ızgaralayın.
Çiğ bademleri küçük bir tavada kavurun ve kenara alın.
Tüm bu ön hazırlıklar bittikten sonra sos için olan hardal ve limon suyunu karıştırıp ardından zeytinyağını ince ince ekleyerek hardal ve limon suyu karışımı ile iyice çırpın.
Yıkayıp kuruttuğunuz akdeniz yeşilliklerini bu hazırladığınız sos ile iyice soslayın.
Servis tabanının tabanına yükselti olacak şekilde yeşilliklerinizi yerleştirin.
Üzerine kavrulmuş bademleri ve ızgara şeftalileri ekleyin.
Son olarak kızarmış keçi peynirlerini yerleştirip servis edin.
Tüm yeşillikleri iyice sirkeli suda yıkayıp ardından kuruması için kenara alın.
Bir tencereye keçi peynirini kızartmak için ayçiçek yağı koyup ocakta ısınmaya bırakın.
Pane için olan yulaf ve antep fıstığını robottan geçirip toz haline getirin.
Keçi peynirlerine elinizle yuvarlak bir form kazandırın.
Yumurta beyazlarını çırpın ve keçi peynirlerini toz haline getirdiğiniz yulaf ve antep fıstığı karışımına bulayıp iyice ısınan yağda kızartın.
Fazla yağını atması için bir havlu kağıdın üzerine alın.
İzli tavanızı ocağa alın ve yüksek ateşte iyice ısıtın.
Şeftalilerin orta çekirdeklerini çıkarttıktan sonra elma dilimi doğrayın.
Bu dilimlerin iki tarafını da izli tavanızda hafif karamelize ederek ızgaralayın.
Çiğ bademleri küçük bir tavada kavurun ve kenara alın.
Tüm bu ön hazırlıklar bittikten sonra sos için olan hardal ve limon suyunu karıştırıp ardından zeytinyağını ince ince ekleyerek hardal ve limon suyu karışımı ile iyice çırpın.
Yıkayıp kuruttuğunuz akdeniz yeşilliklerini bu hazırladığınız sos ile iyice soslayın.
Servis tabanının tabanına yükselti olacak şekilde yeşilliklerinizi yerleştirin.
Üzerine kavrulmuş bademleri ve ızgara şeftalileri ekleyin.
Son olarak kızarmış keçi peynirlerini yerleştirip servis edin.
Sonraki Tarif : Kiş Tabanlı Tavuk Pizza
Kiş Tabanlı Tavuklu Pizza
Malzemeler;
Hamuru İçin;
3,5 su bardağı un
200 gr tereyağı – soğuk
1 dolu tutam tuz
3 adet yumurta
Malzemeler;
Hamuru İçin;
3,5 su bardağı un
200 gr tereyağı – soğuk
1 dolu tutam tuz
3 adet yumurta
Üzeri için;
Zeytinyağı
2 adet kırmızı soğan
3 adet kabak – rende
4 parça kemiksiz tavuk kalça
3 – 4 yemek kaşığı krema
4 adet kakule
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı ketçap
1 su bardağı rende mozarella peyniri
Zeytinyağı
2 adet kırmızı soğan
3 adet kabak – rende
4 parça kemiksiz tavuk kalça
3 – 4 yemek kaşığı krema
4 adet kakule
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı ketçap
1 su bardağı rende mozarella peyniri
Hazırlanışı;
Tereyağınızı küçük küpler olacak şekilde doğrayın ve iyice soğuk olması için buzdolabına kaldırın.
Tezgah üstü mikserinizin haznesine unu, tuzu ve iyice soğumuş olan tereyağını ekleyip karıştırın.
Yumurtaları bu karışıma teker teker ekleyip karıştırmaya devam edin.
Hafif yapışkan kıvamlı olacak şekilde elde ettiğiniz hamurunuzu yağlı kağıt serili fırın tepsinize aktarın.
Bu hamuru ortalama 30 – 32 cm çapında olacak şekilde açıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 – 30 dakika kadar pişirin.
Tavuklarınızı bir tencerenin içinde iyice haşlayın ve haşlandıktan sonra elinizle çok ufak parçalar olmayacak şekilde tiftikleyin.
Kırmızı soğanlarınızı jülyen doğrayın, kabaklarınızın dış yeşil kısımlarını rendeleyin.
Tavanızı ocağa alın, zeytinyağını ekledikten sonra tavanın iyice ısınmasını bekleyin ve sonrasında kırmızı soğanları hafif karamelize olana kadar karıştırın.
Rendelediğiniz kabakları elinizle sıkarak iyice suyundan arındırın ve soğanların üzerine tavaya ekleyip pişirmeye devam edin.
Sebzeler yumuşadıktan sonra haşlayıp tiftiklediğiniz tavukları ilave edip bir iki tur karıştırdıktan sonra kremayı ekleyin.
Krema kendini çekip hafif toparlandığı zaman tavaya havanda ezilmiş kakuleleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek harcınızı tatlandırın.
Bu arada fırında pişen kiş tabanını fırından çıkartıp üzerine ketçap sürüp hazırladığınız tavuklu harcı da ketçabın üzerine yerleştirin.
Son olarak rende mozarella peynirini serpiştirip tekrar 180 derece fırında peynirler iyice eriyene kadar pişirmeye devam edin.
Peynirler de eridikten sonra tepsinizi fırından çıkartıp 2 – 3 dakika kadar soğuyup kendini toparladıktan sonra dilimleyerek servis edin.
Tereyağınızı küçük küpler olacak şekilde doğrayın ve iyice soğuk olması için buzdolabına kaldırın.
Tezgah üstü mikserinizin haznesine unu, tuzu ve iyice soğumuş olan tereyağını ekleyip karıştırın.
Yumurtaları bu karışıma teker teker ekleyip karıştırmaya devam edin.
Hafif yapışkan kıvamlı olacak şekilde elde ettiğiniz hamurunuzu yağlı kağıt serili fırın tepsinize aktarın.
Bu hamuru ortalama 30 – 32 cm çapında olacak şekilde açıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 – 30 dakika kadar pişirin.
Tavuklarınızı bir tencerenin içinde iyice haşlayın ve haşlandıktan sonra elinizle çok ufak parçalar olmayacak şekilde tiftikleyin.
Kırmızı soğanlarınızı jülyen doğrayın, kabaklarınızın dış yeşil kısımlarını rendeleyin.
Tavanızı ocağa alın, zeytinyağını ekledikten sonra tavanın iyice ısınmasını bekleyin ve sonrasında kırmızı soğanları hafif karamelize olana kadar karıştırın.
Rendelediğiniz kabakları elinizle sıkarak iyice suyundan arındırın ve soğanların üzerine tavaya ekleyip pişirmeye devam edin.
Sebzeler yumuşadıktan sonra haşlayıp tiftiklediğiniz tavukları ilave edip bir iki tur karıştırdıktan sonra kremayı ekleyin.
Krema kendini çekip hafif toparlandığı zaman tavaya havanda ezilmiş kakuleleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek harcınızı tatlandırın.
Bu arada fırında pişen kiş tabanını fırından çıkartıp üzerine ketçap sürüp hazırladığınız tavuklu harcı da ketçabın üzerine yerleştirin.
Son olarak rende mozarella peynirini serpiştirip tekrar 180 derece fırında peynirler iyice eriyene kadar pişirmeye devam edin.
Peynirler de eridikten sonra tepsinizi fırından çıkartıp 2 – 3 dakika kadar soğuyup kendini toparladıktan sonra dilimleyerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder