4 Haziran 2017 Ardanın Mutfağı Cevizli Maraş Sarması
4 Haziran 2017 Ardanın Mutfağı Cevizli Maraş Sarması Tatlısı Tarifi
4 Haziran 2017 tarihli Ardanın Ramazan Mutfağı bölümünde cevizli Maraş sarması tastlısı hazırlandı.
0 adet baklavalık yufka
2,5 su bardağı ceviz – dövülmüş
2,5 su bardağı ceviz – dövülmüş
Üzeri için;
4 – 6 yemek kaşığı tereyağı – erimiş
4 – 6 yemek kaşığı tereyağı – erimiş
Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Hazırlanışı;
Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve üzerine fırçayla tereyağı sürün, ardından yufkanın geniş tarafını kalın bir şiş ile bir kez çevirin, kalan kısmına ceviz serpip şiş ile yufkanın tamamını sarın. İki tarafından büzün ve şişi çıkartın.
Ortadan ikiye kesin ve her parçayı gül şekli vererek sarın. Diğer baklavalık yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Bir sos tenceresinde toz şekeri ve suyu, toz şeker eriyene kadar karıştırın.
Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin ve servis edin
Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve üzerine fırçayla tereyağı sürün, ardından yufkanın geniş tarafını kalın bir şiş ile bir kez çevirin, kalan kısmına ceviz serpip şiş ile yufkanın tamamını sarın. İki tarafından büzün ve şişi çıkartın.
Ortadan ikiye kesin ve her parçayı gül şekli vererek sarın. Diğer baklavalık yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Bir sos tenceresinde toz şekeri ve suyu, toz şeker eriyene kadar karıştırın.
Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin ve servis edin

Yorumlar
Yorum Gönder