15 Haziran 2017 Ardanın Ramazan Mutfağı Bugünkü Tarifleri
15 Haziran 2017 Ardanın Ramazan Mutfağı Bugünkü Tarifleri
Tv8 ekranlarının ilgiyle takip edilen yemek tarifleri programı Ardanın Ramazan Mutfağı 15 Haziran 2017 tarihli bölümünde yapılan tarifler şöyle :
Pişmaniyeli armut tatlısı, bulgur pilavı, tavuklu beğendi
Tv8 ekranlarının ilgiyle takip edilen yemek tarifleri programı Ardanın Ramazan Mutfağı 15 Haziran 2017 tarihli bölümünde yapılan tarifler şöyle :
Pişmaniyeli armut tatlısı, bulgur pilavı, tavuklu beğendi
Pişmaniyeli Armut Tatlısı
Malzemeler;
Muhallebi için;
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Malzemeler;
Muhallebi için;
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Armutlu harç için;
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 adet armut
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı fındık – kıyılmış
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 adet armut
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı fındık – kıyılmış
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
Pişmaniye
Pişmaniye
Hazırlanışı;
Armutların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
Geniş bir tavaya tereyağı ve doğradığınız armutları alın. Üzerine toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Armutlar yumuşayınca fındığı ve tarçını ekleyip karıştırıp, ocaktan alın.
Armutların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
Geniş bir tavaya tereyağı ve doğradığınız armutları alın. Üzerine toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Armutlar yumuşayınca fındığı ve tarçını ekleyip karıştırıp, ocaktan alın.
Bir tencereye sütü koyun. Toz şeker, un ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebi koyulaşınca ateşten alın. Parlaklık versin diye tereyağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
Muhallebi koyulaşınca ateşten alın. Parlaklık versin diye tereyağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
Soğuyan armutları kuplarınızın dibine pay edin. Üzerlerine muhallebi ekleyin. Üzerine tekrar armutlu harçtan pay edin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun.
Tatlılarınız soğuduktan sonra üzerlerine tel tel ayırdığınız pişmaniyeleri yerleştirin ve soğuk servis edin.
Tatlılarınız soğuduktan sonra üzerlerine tel tel ayırdığınız pişmaniyeleri yerleştirin ve soğuk servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder