Ardanın Ramazan Mutfağı Pekmezli Muhallebili Kadayıf 29 Mayıs 2017
Ardanın Ramazan Mutfağı Pekmezli Muhallebili Kadayıf 29 Mayıs 2017
Malzemeler
Pekmezli Kadayıf İçin;
300 gr çiğ tel kadayıf
100 gr tereyağı
1,5 su bardağı üzüm pekmezi
1 su bardağı tahin
Pekmezli Kadayıf İçin;
300 gr çiğ tel kadayıf
100 gr tereyağı
1,5 su bardağı üzüm pekmezi
1 su bardağı tahin
Muhallebisi İçin;
1 litre süt
½ su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı vişne reçeli
1 litre süt
½ su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı vişne reçeli
Hazırlanışı;
Pekmezli kadayıf için, kadayıfları makas yardımı ile küçük parçalara kesin. Tereyağını bir tavada eritin ve kadayıfları hafif pişirin. Pişen kadayıfları bir karıştırma kabına alın. Pekmez ve tahini karıştırıp kadayıfların üzerine dökün, iyice tüm kadayıflara yedirin.
Diğer tarafta muhallebi için küçük bir tencereye tereyağı hariç tüm malzemeleri koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen muhallebinizi ocaktan alın ve tereyağı ekledikten sonra vişne reçelini ekleyin ve çok fazla karıştırmadan mermerimsi bir doku elde edin.
Servis edeceğiniz kapların tabanına pekmezli kadayıflardan bir miktar koyup hafif bastırın. Üzerine hazırladığınız muhallebiden koyun ve son olarak bir kaşık pekmezli kadayıfı hafif top şeklinde muhallebinin üzerine koyun. Tüm kadayıf ve muhallebiyi aynı şekilde hazırlayıp soğuk servis edin.
Pekmezli kadayıf için, kadayıfları makas yardımı ile küçük parçalara kesin. Tereyağını bir tavada eritin ve kadayıfları hafif pişirin. Pişen kadayıfları bir karıştırma kabına alın. Pekmez ve tahini karıştırıp kadayıfların üzerine dökün, iyice tüm kadayıflara yedirin.
Diğer tarafta muhallebi için küçük bir tencereye tereyağı hariç tüm malzemeleri koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen muhallebinizi ocaktan alın ve tereyağı ekledikten sonra vişne reçelini ekleyin ve çok fazla karıştırmadan mermerimsi bir doku elde edin.
Servis edeceğiniz kapların tabanına pekmezli kadayıflardan bir miktar koyup hafif bastırın. Üzerine hazırladığınız muhallebiden koyun ve son olarak bir kaşık pekmezli kadayıfı hafif top şeklinde muhallebinin üzerine koyun. Tüm kadayıf ve muhallebiyi aynı şekilde hazırlayıp soğuk servis edin.

Yorumlar
Yorum Gönder