Ardanın Ramazan Mutfağı Çökertme Kebabı Tarifi
Ardanın Ramazan Mutfağı Çökertme Kebabı Tarifi 30 Mayıs 2017 tarihli programda verildi.
Malzemeler;
½ kg parça dana antrikot
4 adet kızartmalık orta boy patates
Ayçiçek yağı – kızartmak için
½ kg parça dana antrikot
4 adet kızartmalık orta boy patates
Ayçiçek yağı – kızartmak için
Yoğurt Sos İçin;
3 su bardağı yoğurt
5 diş sarımsak
3 su bardağı yoğurt
5 diş sarımsak
Domates Sos İçin;
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 adet domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 adet domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı;
Etleri şerit halinde doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve etleri içine atarak kavurun.
Bu arada patatesleri soyun, rendeleyin veya kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Rendelediğiniz patatesleri yıkayın, iyice sıkın ve Ayçiçek yağında nar gibi kızartın.
Sarımsakları soyun ve dövün. Yoğurda katıp iyice karıştırın.
Domatesleri zeytinyağında çevirin. Bir tatlı kaşığı salçayı da ekleyin. Bir taşım çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Bir servis tabağının en altına patatesleri yayın. Üzerine yoğurdu, onun üzerine de eti yerleştirin. Arzuya göre kuru nane ve pul biber ile servis edin.
Etleri şerit halinde doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve etleri içine atarak kavurun.
Bu arada patatesleri soyun, rendeleyin veya kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Rendelediğiniz patatesleri yıkayın, iyice sıkın ve Ayçiçek yağında nar gibi kızartın.
Sarımsakları soyun ve dövün. Yoğurda katıp iyice karıştırın.
Domatesleri zeytinyağında çevirin. Bir tatlı kaşığı salçayı da ekleyin. Bir taşım çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Bir servis tabağının en altına patatesleri yayın. Üzerine yoğurdu, onun üzerine de eti yerleştirin. Arzuya göre kuru nane ve pul biber ile servis edin.

Yorumlar
Yorum Gönder