Ardanın Ramazan mutfağı Baklava Böreği 28 Mayıs 2017
Ardanın Ramazan mutfağı Baklava Böreği 28 Mayıs 2017
Şef Arda Türkmen Ramazan Mutfağı son bölümde otlu peynirli baklava böreği tarifini paylaştı.
12 adet baklava yufkası
Yufka Arası Sosu İçin;
1 adet yumurta
¾ su bardağı süt
¼ su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
50 gr tereyağı – erimiş
1 adet yumurta
¾ su bardağı süt
¼ su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
50 gr tereyağı – erimiş
İç Harcı İçin;
2 su bardağı beyaz peynir – ufalanmış
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
5 – 6 dal taze soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam pul biber
Tuz
Karabiber
2 su bardağı beyaz peynir – ufalanmış
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
5 – 6 dal taze soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam pul biber
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin;
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Hazırlanışı;
Maydanoz ve dereotunun kalın saplarını ayırın ve ince kıyın. Taze soğanı ince ince dilimleyin. Beyaz peyniri ufalayın ve kalan iç harç malzemeleri ile karıştırın.
Başka bir karıştırma kabında yufkaların arasına sürmek için süt, zeytinyağı, kabartma tozu ve eritilmiş tereyağını çırpın.
Fırın tepsinize iki adet baklava yufkasını kenarlardan taşacak şekilde üst üste açın. Üzerine arasına sürmek için hazırladığınız sostan 2 yemek kaşığı koyup sürün. Ardından 4 yaprağı da ayrı ayrı aralarına harç sürerek yine kenarları taşacak şekilde açın. Üzerine hazırladığınız peynirli harcın tamamını koyun. Tekrar alt kattaki yufkalara yaptığınız gibi aralarına harç sürerek 6 adet yufkayı yerleştirin. En üste 1 adet yumurtanın sarısını sürüp üzerini çörekotu ile süsleyin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin ve ılık servis edin.
Maydanoz ve dereotunun kalın saplarını ayırın ve ince kıyın. Taze soğanı ince ince dilimleyin. Beyaz peyniri ufalayın ve kalan iç harç malzemeleri ile karıştırın.
Başka bir karıştırma kabında yufkaların arasına sürmek için süt, zeytinyağı, kabartma tozu ve eritilmiş tereyağını çırpın.
Fırın tepsinize iki adet baklava yufkasını kenarlardan taşacak şekilde üst üste açın. Üzerine arasına sürmek için hazırladığınız sostan 2 yemek kaşığı koyup sürün. Ardından 4 yaprağı da ayrı ayrı aralarına harç sürerek yine kenarları taşacak şekilde açın. Üzerine hazırladığınız peynirli harcın tamamını koyun. Tekrar alt kattaki yufkalara yaptığınız gibi aralarına harç sürerek 6 adet yufkayı yerleştirin. En üste 1 adet yumurtanın sarısını sürüp üzerini çörekotu ile süsleyin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin ve ılık servis edin.

Yorumlar
Yorum Gönder