Ardanın Mutfağı Çilekli Güllaç Tarifi 28 Mayıs 2017
Ardanın Mutfağı Çilekli Güllaç Tarifi 28 Mayıs 2017
Tv8'de yayınlanan Ardanın Mutfağı 28 Mayıs 2017 tarihli son bölümünde Çilekli Güllaç tarifi izleyici ile paylaşıldı.
İşte Ardanın Mutfağı Çilekli Güllaç Tarifi 28 Mayıs 2017 Malzemeler ve yapılışı :
Malzemeler;
4 adet güllaç yaprağı
4 adet güllaç yaprağı
Şerbeti için;
1 litre süt
150 gr toz şeker
5 yemek kaşığı gül suyu
1 litre süt
150 gr toz şeker
5 yemek kaşığı gül suyu
Arası İçin;
15 – 20 adet çilek
1 yemek kaşığı toz şeker
15 – 20 adet çilek
1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri İçin;
Toz Antep Fıstığı
Toz Antep Fıstığı
Hazırlanışı
Bir sos tenceresinde süt, şeker ve gül suyunu, şeker eriyene kadar ısıtın ve ılımaya bırakın. Güllaç yapraklarını parçalayarak bir tepsiye dizin ve üzerine ılıttığınız şerbeti döküp yumuşamaya bırakın.
Çilekleri küp küp doğrayın, bir tavada üzerine bir yemek kaşığı şeker koyup şeker eriyene kadar karıştırın ve kenara alın.
Kuplarınızın tabanına yumuşayan güllaç yapraklarından yerleştirin. Üzerine hazırladığını şekerli çileklerden koyun, onun da üzerine yeniden bir parça güllaç koyun ve son olarak toz antep fıstığı ile süsleyip soğuk servis edin.
Bir sos tenceresinde süt, şeker ve gül suyunu, şeker eriyene kadar ısıtın ve ılımaya bırakın. Güllaç yapraklarını parçalayarak bir tepsiye dizin ve üzerine ılıttığınız şerbeti döküp yumuşamaya bırakın.
Çilekleri küp küp doğrayın, bir tavada üzerine bir yemek kaşığı şeker koyup şeker eriyene kadar karıştırın ve kenara alın.
Kuplarınızın tabanına yumuşayan güllaç yapraklarından yerleştirin. Üzerine hazırladığını şekerli çileklerden koyun, onun da üzerine yeniden bir parça güllaç koyun ve son olarak toz antep fıstığı ile süsleyip soğuk servis edin.

Yorumlar
Yorum Gönder