27 Mayıs 2017 Ardanın Ramazan Mutfağı Reyhanlı Yoğurt Çorbası Tarifi
27 Mayıs 2017 Ardanın Ramazan Mutfağı Reyhanlı Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler;
2 su bardağı nohut – haşlanmış
2,5 su bardağı buğday – haşlanmış
7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Beyaz biber
2 su bardağı nohut – haşlanmış
2,5 su bardağı buğday – haşlanmış
7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Beyaz biber
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam kuru reyhan
1 tutam kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam kuru reyhan
1 tutam kırmızı pul biber
Hazırlanışı;
Haşlanmış nohut ve buğdayı bir tencereye alın ve üzerine su koyup kanamaya bırakın. Meyanesi için yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı bir karıştırma kabında çırpın. Çorbanın suyundan azar azar ekleyerek ılıttığınız bu karışımı çorba tenceresine karıştırarak ilave edin. 10 dakika kadar kaynatın. Yoğurdun kesilmemesi için en son olarak tuzu ekleyin ve karıştırın.
Üzeri için erittiğiniz tereyağına pul biber ve reyhani ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.
Haşlanmış nohut ve buğdayı bir tencereye alın ve üzerine su koyup kanamaya bırakın. Meyanesi için yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı bir karıştırma kabında çırpın. Çorbanın suyundan azar azar ekleyerek ılıttığınız bu karışımı çorba tenceresine karıştırarak ilave edin. 10 dakika kadar kaynatın. Yoğurdun kesilmemesi için en son olarak tuzu ekleyin ve karıştırın.
Üzeri için erittiğiniz tereyağına pul biber ve reyhani ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.

Yorumlar
Yorum Gönder